woensdag 6 september 2017

Dag 5: Tortuguero - Sarapiqui

Voor de liefhebber beginnen we vandaag met wat filmpjes van de afgelopen dagen. Daarna weer foto's en het verhaal.


Vandaag gaan we naar onze volgende bestemming. Als we de gordijnen open doen, is het prachtig weer. De lucht is helder blauw, er zijn bijna geen wolken en het zonnetje schijnt goed. We zullen zien of dit vandaag zo zal blijven. We gaan met de boot rond 9:00 op pad maar natuurlijk gaan we eerst onze spullen pakken en ontbijten. Als we naar de ontbijt-ruimte gaan zien en horen we apen. Het zijn brulapen zoals op de film. 







Vandaag gaan we voor de yoghurt met muesli en fruit. Dit is een goed begin van de dag, we zorgen na het ontbijt dat onze spullen ingepakt zijn en dan gaan we naar de steiger. Hier wachten we nog even op de boot en dan gaan we op pad terug naar de plek waar ze ons met de bus komen ophalen.

We halen Luis op in Tortuguero want hij gaat mee en zal daar afscheid nemen. We zitten als enige toeristen in de boot en we nemen onze vakantie door met Luis. Wat wel en wat niet te doen, etc.

Als we aankomen bij de ophaal en afzet plek komt ons busje al binnen 5 minuten aanrijden. Ze zorgen dat de bagage in het busje terecht komt en dan gaan we op pad. We rijden 1,5 uur naar de plek waar we lunch gaan hebben en daarna moeten we nog een uurtje wachten op de auto. De auto wordt op deze plek ook afgeleverd en we zorgen dat alles voor elkaar is en dan gaan we verder. Vanaf nu hebben we een auto en kunnen we ons eigen plan trekken. De reis naar onze bestemming vandaag is een klein uur en Monique kruipt achter het stuur. We rijden behoorlijk relaxed het weer is goed en de wegen eigenlijk ook wel. 

We komen al snel aan bij het dorpje bij het hotel waar we nog even proberen te pinnen (op zoek naar grotere opnames dan 150,-). Dit lukt en dan nog een paar minuten naar het hotel. Hier komen we aan rond 14:15 en het ziet er eigenlijk al gezellig uit. Niet sjiek of luxe, maar sfeervol. We hebben een kamer vlak bij de rivier  (had Jaap aangevraagd maar helaas hierdoor geen airco) en de wandeling naar de kamer is een paar minuten. Gelukkig weer helemaal overdekt over "walkways" en onderweg zien we af en toe nog wat diertjes.

Na de spullen in de kamer te hebben gezet gaan we naar de bar om wat te drinken. Hier komen we een Nederlandse vrouw tegen en we krijgen wat tips (chocolade tour). We hebben vlak bij het hotel 2 of 3 wandelingen die we zonder gids kunnen doen. Dus dat gaan we dan als opvulling van de middag doen. We kiezen een korte wandeling want het is vroeg donker en we doen rustig aan vandaag. We gaan de lange broek met wandelschoenen aandoen en gaan daarna op pad. We hopen slangen e kikkertjes te zien. Dit is een korte wandeling van 30 minuten. Het is hier erg warm en vochtig, dus we zweten ons de ballen uit de broek. We zien tijdens de wandeling niet heel veel dieren (uiteraard wel kleine insecten) maar ineens schiet er een kleine bruine slang over het pad. Uiteraard te weinig tijd om een foto van te maken, maar wel al leuk om te zien. Daarna wandelen we naar de rivier en vervolgens naar de hangbrug over de rivier. Helaas kunnen we hier niet overheen, maar wel tot ongeveer halverwege.









De wandeling zit erop en Monique gaat zwemmen en Jaap een lekker koud biertje drinken. 

Nog een fotootje van een kikkertje en grote salamander en dan zit het er voor vandaag erop.


1 opmerking: