dinsdag 14 mei 2013

Picasso

Zondag hadden we 2 restaurants in Las Vegas geboekt, Le Cirque * en Picasso **.


We wilden buiten met uitzicht op de fonteinen zitten en dat ging alleen bij Picasso, dus zaterdag Le Cirque gecanceld en Picasso nog iets verschoven (19:00). Verder nog even gecontroleerd of we zeker een plek buiten zouden hebben. Het ging op basis van first come, first serve. Ik gaf aan met de manager afgesproken te hebben dat we buiten konden zitten. De reactie "wat de manager zegt is waar" dus we zouden buiten zitten.

We hadden wat vertraging opgelopen door wat te lang een biertje vooraf ergens te drinken, dus we liepen om 19:30 pas het restaurant binnen. We hoopten dat onze beloofde plek buiten niet vergeven zou zijn. We hadden het zelf te laat gemaakt, dus het zou niet vreemd zijn als de plek al weg zou zijn.
Toen we binnenkwamen was het al aardig druk. We liepen door naar buiten en hadden een perfecte plek met uitzicht. Ze hadden ons zelfs zo aan tafel gezet zodat niemand met rug naar de fonteinen zat.

We kregen de kaart en hebben gekozen voor het "Dégustation menu" bestaande uit vijf gangen. Verder hebben gekozen voor een begeleidend wijnarrangement van Europese wijnen.
We hebben als aperitief allemaal n cocktail gekozen, die erg lekker smaakten. Ook de amuse was erg lekker. Helaas maar 1 amuse.

De eerste gang was geweldig lekker, het was een kreeft salade. De tweede gang was een grote coquille, ook deze was erg lekker.
Daarna kregen we (helaas) warme foie gras met een soort zoete gember jam die de foie gras beter liet smaken. Toch blijft de warme foie gras niet ons ding. Verder wel goed klaargemaakt.

Het hoofdgerecht was naar onze mening niet mals genoeg, maar wel erg lekker. Kritisch zoals we soms kunnen zijn hadden er er meer van verwacht, zeker bij 2 sterren.

Het nagerecht mochten we vervolgens kiezen. Ieder had iets anders en allemaal waren we er zeer over te spreken.
De wijnen waren lekker, maar niet erg opvallend.

De bediening was erg correct en voelde alles goed aan. We vroegen hoe hoog de fonteinen gingen, antwoord 80 meter en ze konden 150 meter hoog maar doen ze nooit omdat iedereen dan nat zou worden.

Dan komen we op de plek waar we zaten, PERFECT. Wat ons betreft de mooiste plek om te zitten. Buiten met uitzicht op Bellagio, de Eiffeltoren, hotel Planet Hollywood en hotel Cosmopolitan. Dus veel verlichting en dan uiteraard ongeveer elke 15 tot 30 minuten een fontein show. Enige nadeel was dat de muziek van de show niet heel goed te horen was.
Kortom een geweldige avond.


Eten: 8
Wijn: 8
Locatie: 10
Bediening: 8

Location:Las Vegas

1 opmerking: