Zondag 24 januari zijn we gaat eten bij het Raedthuys in Duiven. Een vijfgangen diner stond in de planning.
Bij binnenkomst krijgen we een tafel vlak bij de gashaard. En we kiezen voor een eenvoudig aperitief. Hierbij serveren ze 2 amuses waarvan de eerste erg lekker is en de tweede wat minder in de smaak valt.
Na de amuses serveren ze de eerste gang die voortreffelijk smaakt. Het is Kreeft & Paprika (kreeft, paprika, avocado, waterkers, kappertjes, paprika van de BBQ en dressing met kumquats. De was een heerlijk begin van het menu.
De volgende gang was helaas wat minder. Memories of Modena (risotto met Parmezaan, chutney van tomaat, gebakken skrei, schuim van Parmezaan en aceto balsamico di Modena). Helaas was de Parmezaan in de risotto erg sterk aanwezig en voor iemand die geen fan is van kaas, was die iets teveel. Het was wel duidelijk waarom deze smaak zo sterk was. De vis kabeljauw was namelijk vrij vlak van smaak.
Na deze minder geslaagde gang kwam kalfswang. Helaas staat dit niet op de kaart, dus kan ik niet precies uitleggen wat er allemaal nog meer bij zat. Dit smaakte wederom heerlijk en was een goeie goedmaker voor de vorige gang.
De vierde gang Ossenhaas (Bricdeeg met erop: aardappelmousseline, paarse wortel, aubergine, aardpeer, bundelzwam, en het vlees in een rode wijn saus en een schuim van morille). Ook deze gang smaakte zeer goed.
Na het hoofdgerecht een pre-desert wat lekker was en daarna het dessert. Boterkoek & Beurre Noisette (citrus, ijs van beurre noisette, witte chocolade, luchtige eiersaus met cirtrus en appelstroop). De smaakte goed, maar niet bijzonder.
Al met al was het lekker eten maar weinig wow-momenten.
De wijnen die we gedronken hebben waren de witte huiswijn en een rode huiswijn. Ze smaakte beide goed.
De bediening deed zijn werk goed. Je merkte ze bijna niet op maar ze deden alle zaken die ze moesten doen. Dus eigenlijk niks op aan te merken en zelfs bewonderenswaardig dat ze dit zo onopvallend deden.
Wijnen voor de gangen, water tijdig bijgeschonken, dus zoals het hoort.
De inrichting was eenvoudig, wit en modern. Niet al te opvallend vanaf de plek waar we zaten. Het restaurant zit in een erg mooi pand, een soort herenhuis/notarispand.
Al met al een goede avond gehad met lekker eten.
Eten: 7
Wijn: 7
Bediening: 8
Inrichting: 7
Labels
- Amerika 2010
- Amerika 2011
- Amerika 2012
- Amerika 2013
- Amerika 2014
- Amerika 2015
- Amerika 2016
- Amerika 2017
- Amerika 2018
- Amerika 2019
- Amerika 2022
- Amerika 2023
- Amerika 2024
- Barcelona 2017
- Central Amerika 2003
- Costa Rica 2017
- Culinair
- Dominicaanse Republiek 2005
- Frankrijk 2012
- Frankrijk 2015
- Frankrijk 2016
- Frankrijk 2017
- Frankrijk 2018
- Israel 2020
- Londen 2013
- Marokko 2014
- Moskou 2013
- Oostenrijk
- Rome 2011
- Slovenië 2023
- Spanje 2018
- Tenerife 2019
- Tenerife 2020
- Tenerife 2022
- Tenerife 2023
- Vietnam & Cambodja 2013
- Zuid Afrika 2016
- Zuid Afrika 2019
Geen opmerkingen:
Een reactie posten