Om de verjaardag van Monique te vieren was het vandaag weer tijd voor een heerlijke lunch. Deze keer bij een zeer mooi gelegen hotel-restaurant. We zijn mooi op tijd voor de lunch en we kiezen ervoor om buiten te zitten. We hebben een fantastisch uitzicht op de grote tuin.
We bestellen een champagne als aperitief, we zitten tenslotte in de juiste streek. Ze hebben er 6 om uit te kiezen (althans per glas te bestellen). We laten de sommelier er een kiezen op basis van "doe maar een fruitige". Hij komt met twee glazen erg lekkere champagne. Ook komen meteen de eerste amuses. Ze smaken voortreffelijk. Tijdens het eten van de amuses komen ze de kaart brengen. We kiezen deze keer niet het lunch menu maar het 1 gang meer tellende menu gourmet.
Dan komen ze met de tweede amuse wat een soort verrassend koude soep/bisque is.
Vrij snel erna komt de eerste gang waar Monique een erg lekkere Riesling bij krijgt. De eerste gang is een foie gras van de eend met pistache, kersenchutney en hibiscus. De sommelier raadde aan om te beginnen met de champagne bij dit gerecht en dan over te gaan naar de witte wijn.
De foie gras was erg zacht zoals te verwachten, maar met de andere smaken én een toast erbij toch wel erg lekker.
De tweede gang kwam vrij snel erna en was zeebaars filet, courgette chips, sinaasappel en Maltese saus met kruiden. Dit was heerlijk en door de grote portie konden we de vis bij elke hap combineren met iets anders.
Daarna kregen we hoofdgerecht, wat lam met groene asperge, paarse wortel, gekookte radijs en een tio pepe saus. Ook dit was weer een flink stuk maar smaakte ook voortreffelijk. Monique kreeg er een Bordeaux wijn bij die heerlijk zacht met een volle smaak was.
Na dit hoofdgerecht kregen we een pre-dessert. Dit was appel ijs met panacotta van vanille. Lekker tussendoortje.
Het nagerecht was gerolde pepermunt biscuit, aardbeien en schuim. En meteen kwam het verjaardagskado voor Monique. Een bord met nog een extra dessert.
Na het nagerecht nog een espresso voor Monique met daarbij nog een paar friandises. We zaten ondertussen aardig vol en het ging allemaal redelijk snel. We hebben er 2 uur gezeten en daarna nog even wachten op de rekening, wat langer duurde dan het uitserveren. Maar goed, we hebben voortreffelijk gegeten.
De sommelier heeft lekkere wijnen en een goeie champagne gekozen, helaas niet de goedkoopste maar wel allemaal goed van smaak.
De bediening was vriendelijk, correct en de sommelier niet verlegen om een kort praatje. Helaas zat er verder niemand buiten, maar zaten de andere gasten binnen. Het was ook erg warm maar we zijn niet voor niets naar de zon gereisd.
Dan om af te sluiten: het buiten zitten met uitzicht op een prachtige tuin. Een geweldige plek om heerlijk te zitten en heerlijk te eten. Als we dan moeten zeuren, het lag wel aan de doorgaande weg en daar klonk af en toe een vrachtwagen door. Maar we zaten er weer ver genoeg vanaf om er niet al te veel last van te hebben.
Kortom een heerlijke plek om te lunchen en de verjaardag van Monique te vieren.
Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 9
Labels
- Amerika 2010
- Amerika 2011
- Amerika 2012
- Amerika 2013
- Amerika 2014
- Amerika 2015
- Amerika 2016
- Amerika 2017
- Amerika 2018
- Amerika 2019
- Amerika 2022
- Amerika 2023
- Amerika 2024
- Barcelona 2017
- Central Amerika 2003
- Costa Rica 2017
- Culinair
- Dominicaanse Republiek 2005
- Frankrijk 2012
- Frankrijk 2015
- Frankrijk 2016
- Frankrijk 2017
- Frankrijk 2018
- Israel 2020
- Londen 2013
- Marokko 2014
- Moskou 2013
- Oostenrijk
- Rome 2011
- Slovenië 2023
- Spanje 2018
- Tenerife 2019
- Tenerife 2020
- Tenerife 2022
- Tenerife 2023
- Vietnam & Cambodja 2013
- Zuid Afrika 2016
- Zuid Afrika 2019
Geen opmerkingen:
Een reactie posten