vrijdag 28 oktober 2016

Dag 15: Knysna

We zijn vanochtend wederom vroeg wakker en zitten netjes om 8u00 aan het ontbijt. Het is bewolkt en nog niet zo’n lekker weer. Er wordt ons wel verteld dat het op gaat klaren vandaag, waar we dan maar op hopen. Het ontbijt smaakt ons erg lekker, er is voldoende keuze. We besluiten om vandaag een deel van de tuinroute te gaan rijden. Onderweg zijn er een aantal dierenparken waar we in willen en de gastvrouw van de B&B geeft een tip om te lunchen in een wijngaard. Rond 9u30 gaan we op pad.

We stoppen als eerste bij een opvangcentrum voor katachtigen. Hier worden mishandelde en/ of slecht verzorgde leeuwen, tijgers, luipaarden, cheeta’s, wilde honden en hyena’s opgevangen. Ze zitten wel achter hekken, wat we wel jammer vinden, maar de meesten laten zich goed zien. We krijgen een rondleiding van Melody, we verwachten een vrouw maar er staat een man voor ons met deze naam. Hij weet erg veel te vertellen over de dieren die ze binnen hebben. De witte bengaalse tijger is, door veel te vaak met dezelfde beesten door te fokken, nu bijna blind door een genetische afwijking. De dieren worden hier wel gevoerd, met rauwe maar gelukkig wel dode dieren. Leuk om hier een 1,5 uur rond te lopen en wat meer informatie te krijgen.

We rijden door naar het eettentje wat ons is aangeraden. Het is een restaurantje in een wijngaard. Onze tafel staat tussen 2 wijnranken. Hier serveren ze tappa’s, waar we een aantal van bestellen en natuurlijk een glas wijn die ze zelf gemaakt hebben. Het zonnetje schijnt goed, het uitzicht is geweldig en de wijn en de tappa’s smaken goed. Wat heerlijk om hier te zijn.
We besluiten door te rijden naar MonkeyTown, ook een opvangcentrum maar dan voor apen. Het voordeel hier is dat ze los rondlopen in de 12 hectare dat het park groot is. Als we bij de poort komen, worden we door een ranger naar de receptie begeleidt. Hij geeft meteen aan dat het handig is om onze bril/ zonnebril af te doen, omdat de apen hier dol op zijn. Jaap heeft gelukkig wat zijvakken aan zijn broek, waar deze prima inpassen. Ook zegt hij dat we altijd 2 meter afstand moeten houden van de apen. We melden ons bij de balie en er zal over 15 minuten een rondleiding zijn met Clive. We besluiten buiten in het zonnetje op hem te wachten. We zitten nog geen minuut, of er komt een aap op nog geen meter bij ons aan tafel zitten. We zeggen tegen elkaar dat het zo wel lastig afstand houden is, maar hij kijkt ons alleen maar nieuwsgierig aan. Aan een andere tafel gaat een Afrikaans stel zitten, waarvan de vrouw een zonnebril op heeft. De aap springt behendig hun tafel op en voor ze het weet is ze haar zonnebril kwijt. De aap gaat 2 meter verderop zitten en blijft uitdagend hun kant opkijken met de zonnebril in zijn handen en mond. Als ze opstaan om de bril terug te pakken, springt hij snel op het dak. Clive komt eraan en krijgt de bril terug, maar wel zonder poten. Onze rondleiding begint. We hebben geluk dat de apen net wat fruit te snoepen krijgen, dus zitten er veel op dezelfde plek. Clive geeft ons veel uitleg over de verschillende apen soorten en we lopen rustig aan een rondje. Er zijn ook aardig wat babyaapjes te zien, de meesten op de rug of buik van hun moeder, maar sommige mogen al hoog in de boom spelen onder het toeziend oog van hun moeder. Als laatste lopen we de Monkey Brug over, waar ook een aantal apen vertoeven en sommigen geen centimeter aan de kant gaan om je er door te laten. We verlaten Monkey Town met een goed gevoel en gaan terug naar Knysna.
We weten dat Theo en Ria daar inmiddels ook zijn en we willen wel een wijntje met ze drinken. Tegen 16u00 arriveren we daar en kloppen we op hun deur. Het is fijn om elkaar weer te zien en we gaan lekker op het dek zitten met een fles wijn om bij te kletsen en natuurlijk laten we een gezamenlijke foto maken. We hebben besloten om in de B&B ook het avondeten (een buffet) te nuttigen, zodat we er allemaal een lekker wijntje bij kunnen drinken. Het eten smaakt goed, het gezelschap is prima!
Na het eten vragen we nog om een afzakkertje, of slaapmutsje. Dit woord kennen ze niet, maar wel “een lekker drankie”. We mogen het eerst proeven en het lijkt een port/ sherryachtig drankje. Jaap, Ria en Theo vinden het wel lekker, Monique gaat voor een amarula. Om deze nog wat specialer te maken, heeft de barman er wat chocoladelikeur bij gedaan. Na nog een spelletje te spelen, kunnen we moe, maar voldaan ons bed in.
@ Ad & Hennie: Ja, het was inderdaad een superlocatie met een geweldig uitzicht. Netjes van de bridgedrive, hebben jullie goed gedaan! Hier hebben we geen wintertijd, wij houden dus nog een kleine week dezelfde tijd hier.

3 opmerkingen:

  1. Cheers,....wat een super leuke "groepsfoto" !! tussen het prachtige wild dat jullie hebben kunnen vastleggen.... het
    aapje met een zonnebril: is deze toevallig van een van jullie ??? Dan kwam het beestje wel heel dicht bij.
    Heerlijk om mee te reizen op twee blog's en te zien dat jullie volop genieten !! Heel veel plezier en liefs, uiteraard kijken we weer vol verachting naar de volgende blog's, Big Hug A&T

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's en wat leuk zo'n ondeugend aapje dat je dat net moest zien. En de foto van jullie 4tjes erg mooi en gezellig dat je samen je ervaringen kunt delen. we wensen jullie samen nog veel plezier. Liefs en dikke knuffels van ons :) c&a

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto van jullie samen! Proost!

    BeantwoordenVerwijderen