Zaterdag (24-11-2012) zijn we gaan eten bij O-Mundo in Wageningen. Het restaurant zit in Hotel de Wereld. Gezellig met z'n zessen.
We zijn begonnen met het vieren van de verjaardag van Jeroen in de bar/lounge. Een lekkere champagne met hapjes om deze avond te beginnen. In de lounge ook maar meteen begonnen met de amuses. Een goed begin van een gezellig avond.
De lounge was nagenoeg leeg en daardoor weinig sfeervol. De ruimte is niet bijzonder. Het restaurant ziet er verder prima uit. Prettige stoelen om op te zitten, alhoewel door een scheve vloer aan één kant van de tafel men te laag zat. Met een kussentje in de stoel na een opmerking netjes opgelost.
We gingen rond 18:45 aan tafel om daar te gaan beginnen aan het 6-gangen diner. Het was een verrassingsmenu, dus we zaten klaar om ons te laten verrassen.
Begonnen met een lekkere chorizo van hert. Een lekker begin. Daarna 'n Linzencreme, die minder in de smaak viel. De volgende gangen waren weer naar onze smaak. Zie onderaan de pagina menu.
Wat betreft de wijnen hebben we gekozen voor een witte huiswijn voor de eerste drie gangen en daarna van hetzelfde wijnhuis een rode wijn. Deze wijn was een gewone wijn, niks bijzonders. Naar mijn smaak was de witte wijn lekkerder dan de rode. De rode wijn had te weinig body.
De bediening was correct, vriendelijk en behulpzaam. Ze leken de eerste uren beter op te letten dan aan het einde van de avond. Later op de avond lieten ze wat steekjes vallen. Niks bijzonders, maar wel opmerkelijk. De wijn en het water werd na de 4de gang niet meer tijdig bijgeschonken en op een gegeven moment zelfs helemaal niet meer.
De koffie en thee werd geserveerd zonder suiker en melk. Dit was uiteraard aan het einde van de avond, en toen liep er minder personeel in het restaurant waardoor we na een paar minuten naar de keuken zijn gelopen om hierom te vragen. Met excuses kwam dit daarna meteen. Toen werd duidelijk dat de suiker zonder lepeltje lastig te roeren was, dus ook hiervoor weer naar de keuken. Wederom excuses en uiteraard lepeltjes. Dit hebben ze trouwens netjes opgelost door aan te geven dat dit niet de bedoeling is, en de koffie/thee is niet op de rekening gezet. Aardig gebaar.
Daarnaast hebben ze, na een opmerking over een chocolade mousse die ik als niet kaas liefhebber als alternatief voor het kaasplankje heb gekregen, dit nagerecht ook geserveerd aan degene die het er wel lekker vonden uitzien. Was een leuk verrassend gebaar.
Al met al een geslaagde avond met lekker eten. Helaas hebben ze ons nergens weten te verrassen, met uitzondering van het serveren van de alternatieve chocolade mousse voor de dames.
Eten: 7
Wijn: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8
6-Gangen menu:
Hert:
Hert Chorizo dungesneden met ganzenlever, bietengelei, krokante aardappel, bloedworst, specerijenkoekje appel en moestefruit.
Linzencrème:
Linzencrème met gebraiseerde linzen, gegrilde gamba, gebakken cherry tomaat en crème freche.
Heilbot:
Heilbot met konings boleten, knolselderij, eidooier en chorizo geserveerd met een romige ansjovis jus.
Eend:
Eend met geroosterde pompoen, druiven, pecannoot, polenta en Parmezaan geserveerd met een eigen jus van cherry en kruidnagel.
Kaas:
Europese kazen
Voor de niet-kaasliefhebber: een chocolade mousse met tropische vruchten
Baba:
Baba met speculaas likeur, kaneelroomijs, gepocheerde peer, gekonfijte sinaasappel en sabayon.
Labels
- Amerika 2010
- Amerika 2011
- Amerika 2012
- Amerika 2013
- Amerika 2014
- Amerika 2015
- Amerika 2016
- Amerika 2017
- Amerika 2018
- Amerika 2019
- Amerika 2022
- Amerika 2023
- Amerika 2024
- Barcelona 2017
- Central Amerika 2003
- Costa Rica 2017
- Culinair
- Dominicaanse Republiek 2005
- Frankrijk 2012
- Frankrijk 2015
- Frankrijk 2016
- Frankrijk 2017
- Frankrijk 2018
- Israel 2020
- Londen 2013
- Marokko 2014
- Moskou 2013
- Oostenrijk
- Rome 2011
- Slovenië 2023
- Spanje 2018
- Tenerife 2019
- Tenerife 2020
- Tenerife 2022
- Tenerife 2023
- Vietnam & Cambodja 2013
- Zuid Afrika 2016
- Zuid Afrika 2019
Geen opmerkingen:
Een reactie posten