donderdag 20 oktober 2016

Dag 8: Swaziland

Het idee is om deze ochtend uit te slapen en er een rustige dag van te maken. We hebben de afgelopen week voldoende indrukken opgedaan en vanaf morgen mogen we weer een paar keer op safari, dus dat wordt dan ook weer vroeg opstaan. Helaas zijn we beiden al om 7u30 wakker. We willen alleen niet voor 8u45 aan het ontbijt in verband met de Nederlanders hier. Deze komen we best veel tegen, net als Duitsers.

We doen rustig aan en gaan allebei nog eerst op het gemak douchen voor we gaan eten. Het ontbijt is prima, met naast wat kaas en vlees ook gesneden tomaat en sla. Ook kan er een ei gemaakt worden zoals je wilt. Terwijl we aan het eten zijn, zien we meerdere apen in de tuin. In eerste instantie wat verder weg op een rots, later lopen ze ook wat dichterbij. Dit blijft leuk om te zien en na een lekker ontbijtje bedenken we wat we willen gaan doen. De tuin van de hotel is super. We hebben uitzicht op een rots waar apen zitten, je kunt wandelen en de zon schijnt nu nog lekker. Dus we gaan de tuin even ontdekken.


We besluiten dat we naar het Mlilwane Wildlife park zullen gaan. Hier kunnen we wat rondlopen en rondrijden. De Big Five zijn hier niet vertegenwoordigd, maar dat betekent dus ook dat je uit de auto mag om rond te kijken. En het is redelijk dichtbij onze lodge. Rond 10u30 zitten we in de auto. We betalen entree en beginnen rond te rijden in het park. We zien krokodillen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, wrattenzwijnen, reebokken, nyala’s, waterbokken en steenbokken. Het park is niet zo groot, dus zijn we rond 13u00 wel aardig rondgereden.


We besluiten naar Ezulwini te rijden. Hier is een winkelcentrum waar we denken wel iets te kunnen eten. We komen in een Pub uit. Als we daar aankomen, begint het te regenen en te onweren. Gelukkig kunnen we binnen warm en droog zitten en we bestellen ons een sandwich. Na de lunch lopen we nog even door het winkelcentrum, maar we vinden niets van onze gading.

We rijden naar een Spa, om te kijken of we er een massage kunnen krijgen. Dit is bij een golfbaan. We zien er veel mensen lopen en Jaap zegt gekscherend: er zal toch geen toernooit bezig zijn? En ja hoor: er is een nationaal golftoernooi bezig. Het is er erg druk en als we willen kijken of de spa wat is, moeten we best een stuk in de regen lopen. Hier hebben we geen zin in en ee besluiten nog even terug naar de lodge te gaan, om een plan voor de rest van de middag te bedenken.

We komen uit op een kaarsenmakerij. Hier rijden we heen en er zijn allerlei souvenirwinkeltjes op een terrein. We lopen er wat rond en halen er een paar souvenirtjes. Ook zie je een man die de kaarsen maakt: rond, rechthoekig, maar ook in de vorm van dieren. Best leuk om even te zijn, maar ook hier is niet heel veel te doen. We rijden terug naar de lodge om hier nog een spelletje te spelen onder het genot van een biertje. Tussendoor is het even droog, maar even later regent en onweert het weer. Het was vandaag helaas geen topdag, zowel qua weer als wat we hier konden doen en gedaan hebben. Morgen maar weer op pad, zodat we op tijd in Hluhluwe zijn voor onze middag game drive.

Rond 18u30 gaan we naar een restaurant op een kilometer of 10 bij onze lodge vandaan. Ze hebben er voor ons gereserveerd. We kwamen hier vanmiddag langs rijden en vonden het er erg gezellig uitzien. Helaas is het alleen erg slecht weer als we die kant oprijden, het regent hard en het onweert ook nog steeds. Nu zijn de wegen hier aardig goed, maar her en der zitten er wel nog wat gaten in het asfalt. En ze hebben bedacht om drempels neer te leggen, waar je eigenlijk niet harder dan met 20 km per uur overheen kan (maar vaak is de maximum snelheid wel 60 km per uur). Dus dat is in het licht al een uitdaging, maar met dit weer zeker. Om het rijden nog interessanter te maken, rijdt de helft hier ook met z'n grote licht aan en doen ze deze niet af als er een tegenligger komt. Maar... Monique heeft zeer rustig gereden en we zijn veilig aangekomen bij het restaurant.

Daar aangekomen zag het er van binnen erg donker en knus uit. De haard is aangestoken, wat voor een aangename temperatuur zorgt. Het lijkt wel winter, zo koud voelt het buiten aan. We hebben gelukkig een plekje in de buurt van de haard. Jaap bestelt zich spareribs en Monique kiest voor de filet (bief). Beide gerechten smaken erg goed. Na nog een cappuccino na, is het droog en kunnen we iets makkelijker de weg naar de lodge volgen. Ook zijn er nu beduidend minder auto's op straat, wat het ook makkelijker rijden maakt. We drinken nog een wijntje voordat we naar bed gaan.


@ Ad & Hennie: Het is inderdaad een zeer bijzondere reis. Het blijft erg leuk om wilde dieren te zien, al is het maar een aapje ’s ochtends in de tuin als je aan het ontbijten bent.


2 opmerkingen:

  1. Jammer dat het geen topdag was maar misschien ook lekker wel om wat rustmomenten te hebben om energie op te doen voor morgen, toch weer spannend en wij duimen voor een onweer-vrije dag, opnieuw geweldige ontmoetingen met "the Wildlife". Veel plezier en lieve groeten A&T

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haai!
    Lees nog iedere dag met veel plezier jullie verhalen.
    Veel kijk-en-vakantie-plezier
    Kus uit Winterswijk

    BeantwoordenVerwijderen