Vanavond is La Colombe het restaurant waar we gaan eten. Deze staat steevast in de top lijstjes in de wereld dus die konden we niet voorbij laten gaan.
We hebben om 20:00 gereserveerd e komen ruim te vroeg aan. We krijgen uiteraard onze tafel, helaas naast het hoofdgedeelte. Hierdoor zitten we een beetje buiten in een bij gedeelte. We krijgen meteen onze flessen water en de wijnlijst. We hadden al op internet gekeken wat we zouden kunnen verwachten van het menu. We dachten dat het niet absurd veel gangen zou worden omdat bij een aantal gangen gekozen zou moeten worden.
Vrij snel wordt duidelijk dat het meest uitgebreide menu bij alle keuze gerechten voor beide keuzes zou gaan. Dat wil zeggen dat we 13 gangen (incl amuses, pre-dessert, spoom) zouden krijgen. Onze ober maakt meteen duidelijk dat het om kleine porties zou gaan, dus dat dit absoluut geen probleem zou moeten zijn.
We kiezen voor deze 13 gangen zonder wijn arrangement. We kiezen zelf wel een paar flessen wijn uit.
De krijgen de eerste amuse, brood met een speciale boter. Dit smaakt lekker, maar is niet meteen een speciaal iets. Dan komt de tweede amuse, dus is een overheerlijk "iets". Geen idee wat het is, en wat er allemaal in zit want het is een smaak sensatie met vele ingrediƫnten.
Daarna krijgen we tonijn, nog in een blik, dit is ook om van te smullen. Werkelijk waar subliem.
Vervolgens komt de oester. Ook dit is waanzinnig lekker.
(West coast oyster, caviar, kalamansi, apple and soy)
Daarna bief in een klein kommetje, ook dit smaakt geweldig.
(Bavette steak, chipotle, anchovy, bone marrow, chimichurri)
Vervolgens de zalm die ook weer voortreffelijk is. Ze hebben absoluut een geweldige opbouwende smaaksensatie ons voorgeschoteld tot dusver.
(Cured Norwegian salmon, king crab, blood orange, melon and wood sorrel).
Vervolgens krijgen we drie bereidingen van kwartel en een coquille. Ook dit is weer super. We blijven elkaar maar zeggen hoe geweldig dit is, en hoe we genieten van deze gerechten.
(Miso seared scallop, quail, parsnip, braaied corn, bok choi and teriyaki)
Als spoom krijgen we een appelijsje gemaakt met stikstof. Leuk tussendoortje.
Daarna komt de vis met gefrituurde mossel.
(Linefish, squid, mussel, chorizo, coriander and soubise)
Om vervolges bij het hoofdgerecht aan te komen wat een heerlijk stukje lam was.
(Lamb loin, tongue, sweetbreads, asparagus, pea, kohlrabi, smoked garlic veloute)
Dan is het tijd voor het pre-dessert, wat voor de niet-kaasliefhebber gemaakt is. Ria krijgt een kaasplankje.
En tenslotte het dessert wat een chocolade sensatie is.
(azelia cremeux, Jerusalem artichoke, grapefruit and hazelnut).
En dan zit de avond erop, we krijgen wel nog friandises, maar die passen er eigenlijk niet meer bij.
We hebben werkelijk een geweldige avond gehad, en steggelen een beetje of dit drie sterren zou moeten krijgen of hele dikke 3 sterren. Dus om ons bescheiden op te stellen, geven we het dikke 2 sterren.
De bediening was zeer attent, we kregen snel bijgeschonken, ze maakte geen fouten met het water (bruis/plat) en de uitleg was goed. Vriendelijke bediening maar verder niet opvallend hartelijk, gewoon vriendelijk en zeer attent.
De wijnen, 2 door de sommelier aangeraden waren beide erg lekker. En de prijs ervan was zeer schappelijk, dus we waren erg tevreden met de wijnkeus. Zo zeer zelfs dat we 2 keer dezelfde rode wijn (chiraz uit 2013).
De inrichting was mooi, de ligging van het restaurant was SUPER. Wederom in de rijke buurt van Kaapstad. Een erg lange oprijlaan waar we tussen de druivenstruiken naar het restaurant rijden. Helaas is het gebouw zelf en ook het zaaltje waar we zitten niet heel bijzonder. Dus we denken dat er meer uit te halen was.
Maar we kunnen heel duidelijk aangeven dat we dit restaurant wel in de top kunnen zetten van de restaurants waar we tot nu toe geweest zijn. In het rijtje, Librije, Oud Sluis, Corton en Aquavit.
Eten: 9
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 7
Labels
- Amerika 2010
- Amerika 2011
- Amerika 2012
- Amerika 2013
- Amerika 2014
- Amerika 2015
- Amerika 2016
- Amerika 2017
- Amerika 2018
- Amerika 2019
- Amerika 2022
- Amerika 2023
- Amerika 2024
- Barcelona 2017
- Central Amerika 2003
- Costa Rica 2017
- Culinair
- Dominicaanse Republiek 2005
- Frankrijk 2012
- Frankrijk 2015
- Frankrijk 2016
- Frankrijk 2017
- Frankrijk 2018
- Israel 2020
- Londen 2013
- Marokko 2014
- Moskou 2013
- Oostenrijk
- Rome 2011
- Sloveniƫ 2023
- Spanje 2018
- Tenerife 2019
- Tenerife 2020
- Tenerife 2022
- Tenerife 2023
- Vietnam & Cambodja 2013
- Zuid Afrika 2016
- Zuid Afrika 2019
13 gangen maar :-) :-)
BeantwoordenVerwijderen